O studentă la pictură din Galați, bursieră în cadrul Programului „Tinere Talente” al Fundației Regale Margareta a României Recomandat

Un număr de 30 de bursieri au fost selectaţi pentru a face parte din cea de-a 16-a ediţie a Programului naţional "Tinere Talente", artiştii urmând să fie susţinuţi pentru dezvoltarea carierelor artistice în domeniile muzicii şi artelor vizuale, a anunţat, joi, Fundaţia Regală Margareta a României, citată de Agerpres.

"Dintre 134 de aplicanţi, cu vârste între 14 şi 24 de ani, au fost selectaţi ca bursieri 15 muzicieni şi 15 artişti vizuali, care vor beneficia, pe parcursul unui an calendaristic, de sprijin pentru a-şi urma visurile artistice sub îndrumarea unor personalităţi consacrate din lumea artei. Aceştia vor beneficia de burse individuale de până la 2.000 de euro, sesiuni de mentorat, stagii de masterclass intergeneraţionale, training pentru dezvoltarea abilităţilor necesare performanţei, precum şi oportunităţi de promovare în cadrul evenimentelor organizate de fundaţie şi de partenerii săi. Tinerii bursieri studiază la licee şi universităţi de arte şi muzică din Bucureşti, Braşov, Suceava, Bacău, Timişoara, Iaşi, Baia Mare şi Galaţi", a transmis FRMR.

Juriul a fost constituit din personalităţi remarcabile ale mediului artistic şi academic, care vor însoţi bursierii şi ca mentori pe parcursul proiectului Verona Maier - pianist, Iulia Isaev - soprană, Tiberiu Soare - dirijor, Rafael Butaru - violonist, Emil Vişenescu - clarinetist, Alexandru Matei - percuţionist, la categoria Muzică clasică, şi Carmen Apetrei - grafician, Ion Anghel - pictor, Ileana Dana Marinescu - artist vizual, Anca Boeriu - grafician, Sergiu Chihaia - artist vizual, la categoria Arte vizuale.

Printre cei 30 de tineri talentați se numără, la fel ca anul trecut, și Andreea Gabriela Tudor (22 ani), studentă la pictură la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Până în prezent, în cadrul Programului naţional "Tinere Talente" au fost acordate 410 burse tinerilor talentaţi, aflaţi la început de drum, care studiază muzica sau artele vizuale în licee şi universităţi din România, fiind ajutaţi să-şi depăşească greutăţile financiare şi să continue să-şi exprime valoarea artistică.

În susţinerea bursierilor, au fost organizate 128 recitaluri şi concerte, 82 de expoziţii, 126 sesiuni de mentorat sau masterclass.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.