Studenții gălățeni de la Arte, în expoziție la Muzeul Brăilei Recomandat

Vineri, 22 martie, de la ora 17.00, la Muzeul Brăilei Carol I, Centrul Cultural Nicăpetre, are loc vernisajul expoziției EXPERIMENT.

Expoziția este organizată de către masteranzii din anul I și al II-lea ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în parteneriat cu Muzeul Brăilei Carol I Centrul Cultural Nicăpetre, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

„Proiectul artistic reunește noi moduri de exprimare plastică în arta contemporană. Demersul expozițional se bazează pe o abordare multidisciplinară a conceptului de experiment, văzut ca un instrument de cercetare academică, artistică și socială, având ca inspirație motto-ul Alexandrei Titu, din cartea sa Experimentul în arta românească după 1960, apărută la Editura Meridiane, în anul 2003: «Experimentul, ca instrument de cercetare și de investigare a unei realități inepuizabile în manifestări este practica ieșirii de sub dogma oricărui tip de convenții, sau cel puțin conștientizarea convenționalismului acestora. Atitudinea experimentală, ca atare, definește acea zona a artei și acel tip de artiști a căror creație inaugurează metodologii de expresie și de comunicare noi»”, potrivit unui anunț postat pe site-ul universității gălățene.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.