„Academia de Quiz”, concurs de cultură generală pentru elevii gălățeni din clasele V-VIII Recomandat

"Academia de Quiz" este un concurs de cultură generală pentru copii, ce se adresează elevilor gălățeni din clasele V-VIII.

Prima ediție va avea loc în perioada 29 martie - 28 aprilie între echipe compuse din câte patru concurenți, iar înscrierile vor fi făcute de profesorii coordonatori între 1 și 21 martie pe pagina de facebook "Academia de Quiz", la secțiunea discuții. Fiecare echipă va avea un nume (de ex. Cormoranii din Mazepa, Microquizerii, etc), va preciza componența echipei și dacă sunt sau nu dispuși să găzduiască concursul (într-o sală cu sistem de proiectare sau televizor).

Potrivit organizatorilor, în funcție de numărul echipelor înscrise (minimum 10), concursul poate să aibă mai multe faze (sferturi de finală, semifinale și finală).

Fiecare fază va consta în câte 48 de întrebări din istorie, geografie, gramatică, literatură, științe, arte plastice, muzică, sport, jocuri, divertisment și diverse împărțite în 6 runde a câte 8 întrebări. Acestea vor apărea pe rând, pe un ecran, însoțite de indicii audio/foto/video, concurenții având la dispoziție câte 1 minut pentru a răspunde la fiecare. Un răspuns corect valorează 1 punct. În caz de egalitate, echipele vor fi departajate printr-o rundă de baraj cu 5 întrebări.

După disputarea finalei, membrii primelor trei echipe vor fi recompensați cu premii, campionii plus un însoțitor (părinte sau profesor) având asigurată cazarea timp de șase zile la o pensiune din Bran.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0728.205301, sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.