”Să avem grijă și de cei mai triști ca noi” Recomandat

Este un imbold care, anul trecut, la Galați, pare să fi stat la baza acțiunilor implementate de Consiliul Județean Galați, în sprijinul acelor categorii de cetățeni loviți de soartă sau cu mult mai puține resurse, decât majoritatea gălățenilor, de a face față problemelor vieții de zi cu zi.

”Cu mare bucurie, am reușit și anul acesta să premiem 117 elevi din mediul rural care au avut rezultate foarte bune la admiterea în liceu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, cu ocazia bilanțului pe anul trecut.

Și nu numai elevii merituoși au fost recompensați, spunem noi. Sprijinul instituției s-a manifestat și în domeniul social, potrivit datelor prezentate la final de an.

Astfel, în 2021, Consiliul Județean a organizat o serie de evenimente, de la caravane de donare de sânge până la diverse competiții la Balta Zătun și festivaluri de folclor.

“Anul acesta (2021 – n.r.), în parteneriat cu alte instituții, am organizat caravane mobile de donare de sânge și de vaccinare. De asemenea, au fost organizate competiții naționale de pescuit pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau cu handicap locomotor și au avut loc diverse festivaluri, cum ar fi cel de fanfare, de folclor și de datini de iarnă.

Mai mult, în 2021, la Galați au început lucrările de amenajare a primului Centru Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav”, a mai precizat Costel Fotea.

De altfel, per ansamblu, în acest moment, la nivelul Consiliului Județean sunt în implementare, în diferite etape, investiții în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei (aprox. 180 de milioane de euro). De asemenea, anul trecut au fost depuse spre finanțare proiecte de peste 1,75 miliarde de lei (aprox. 350 de milioane de euro).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.