„Fii bine cu tine!” Campanie de promovare a sănătății mintale, derulată în unitățile școlare din județul Galați Recomandat

Marți, 10 octombrie, la ora 9.00, la Sala de Navigație a Liceului Tehnologic de Marină ”G-ral D. Maican” Galați, are loc lansarea campaniei de promovare a sănătății mintale „Fii bine cu tine!”, organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) și derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați.

„Potrivit statisticilor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătății, cele mai frecvente diagnostice sunt reprezentate de depresie – 32%, anxietate – 28,8% și tulburări emoționale - 23%.

Problemele neuropsihiatrice reprezintă principala cauza de dizabilitate în rândul copiilor și adolescenţilor la nivel global, care, dacă rămân netratate, le pot influența grav dezvoltarea, rezultatele școlare și capacitatea de a duce o viață împlinită.

În România, trăiesc peste 4.068.659 de copii cu vârstele cuprinse între 0-18 ani reprezentând 21% din totalul populației rezidente a țării. Dintre aceștia aproximativ 9% au nevoie de servicii de sănătate mintală, anual. Alţii se află în risc de a dezvolte una dintre aceste afecțiuni datorită unor factori de vulnerabilitate genetică”, se afirmă într-un comunicat al organizatorilor.

La nivelul Galațiului, în cadrul campaniei se vor derula două activități. Una dintre acestea se adresează cadrelor didactice și specialiștilor în problematica sănătății mintale, iar cea de-a doua, elevilor și reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor.

Simultan, se vor desfășura activități de către profesorii consilieri școlari din toate unitățile din județul Galați.

Aceste activități vor continua pe tot parcursul anului școlar 2023-2024, ca parte a Programului „Fii bine cu tine!”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.