Rezultat bun pe lacul Siutghiol Recomandat

28 siut 28 siut

În perioada 20-24 iunie 2022 s-a desfăşurat prima competiţie nautică universitară internaţională cu ocazia împlinirii a 150 de ani de învăţământ maritim în România. Evenimentul a fost organizat de Academia Navală „Mircea cel Batrân” din Constanţa, la baza nautică de la Palazu Mare, pe lacul Siutghiol. La concurs (yahting şi kaiac), au luat startul 6 echipaje de la Academia Navală „Mircea cel Batrân”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Polish Naval Academy din Gdynia (Polonia), Military University of Technology din Varşovia (Polonia) şi „Nicola Vaptsarov” Naval Academy din Varna (Bulgaria).
UDJG a fost reprezentată de Facultatea de Arhitectură Navală care a selecţionat, pentru această întâlnire, trei studenţi din anul III, specializarea Arhitectura Navală. Constantinescu Florin şi Dragoş Andi Florinel (kaiac galben) împreună cu Ştefan Răzvan Cristian (kaiac verde) şi sl.dr.ing. Manuela Nechita (coordonatoarea echipei) au participat la proba de kaiac dublu, terminând cursa de 1000 m după 8 min 40 sec (la 90 secunde dupa locul I), respectiv 10 min 20 sec.
Cele doua probe ale competiţiei nautice au fost câştigate de echipaje de la Military University of Technology din Varşovia (Polonia). Antrenamentele studenţilor gălăţeni au fost realizate la baza nautică a CSM Dunărea, pe lacul Cătuşa sub îndrumarea d-lui antrenor Mihai Munteanu, căruia îi sunt adresate multe mulţumiri din partea Facultăţii de Arhitectură Navală.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.